Bodyfit u trudnoći

Svim devojkama i ženama u kasnim dvadesetim su poznata pitanja:

Kada će taj momak dušo? - baka

Kada će ti unuci? - mama

Kada će ta svadba? - SVI :)))

 

Iskreno, do 29te nisam ni pomislila na decu i radjanje. Jednostavno nisam imala želju da se ostvarim u ulozi majke.

Da li je to bilo do mene, ili do toga, da do tih godina nisam upoznala nekog sa kim bih ulogu roditelja delila, ne znam i to sad nije ni bitno.

Ja sam se približila 30toj i sa njim pored sebe, sam se jedan dan probudila sa željom da postanem mama.

 

 

Kockice su se složile i prvu devojčicu sam dobila godinu dana kasnije.

Nisam ni znala da sam bila trudna, nego mi je menstrucija kasnila 3 nedelje pa sam sa pozitivnim testom odmah otišla kod ginekologa koji mi je potvrdio da sam u osmoj nedelji :).

Ja u full treningu (tada trenirala 4-5x nedeljno) smanjujem treninge i nastavljam da držim samo pilates sa laganijim vežbama. 

Bilo je u planu da budem u studiu (ko nije čitao prethodne postove svoj fitness studio koji se zvao BODYFIT sam imala 11godina) i vodim treninge dok mi veličina stomaka to bude dozvoljavala ali....hoćeš vraže, malo sutra.

Već posle 10ak dana krenule su mučnine. Ne ono malo mi muka, nego mučnine tipa ne mogu da spavam, šetam, radim bilo šta koliko su bile nepodnošljive.

U početku su pomagale kokice, kisela jabuka, bademi, blaga limunada (jer mi je bilo muka i od same vode) a od desete nedelje ni to :/.

(nisam tip osobe koja može da kad joj je loše, ode u toalet i povrati i bude joj lakše. Ja sam u ovoj drugoj kategoriji, muka do ludila al ne mogu ništa sa njom, btw povratila sam 3x u svojih 40godina :/).

 

 

E onda je došla "ludačka" faza kada sam jela bilo šta samo da nadjem namirnicu koja će mi taj osećaj ublažiti. U prva tri meseca jela sam i čipsa i pila svaki dan coca-cole (da, da dobro si pročitala), jela sam sve ono što to tad nisam. Imala sam osećaj, kao da mi se organizam resetovao, i vratio na neka meni nepoznata fabrička podešavanja :))), iako sam već par godina unazad krenula sa ishranom koju i danas konzumiram (pročitaj predzadnji blog).

 

Takvo stanje je trajalo punih 10nedelja. Tada sam hranu delila na dve grupe - ne na zdravu i nezdravu , nego na hranu od koje mi je muka, i hranu od koje mi je malo manje muka.

Uz minimalno kretanje (da mi je neko spomenuo vežbanje u takvom stanju gadjala bih ga nečim :)) i ovakvu ishranu krenuo je i celulit, a i bubuljice mi nisu bile strane. Ovakva ishrana mi je za prvih par meseci donela +10kg viška.

 

 

Kada sam ušla u peti mesec, odahnula sam. Prosvetlila se, u prevodu počela da funkcionišem i radim svakodnevne stvari koje su mi uz mučninu bile neizvodljive. Uživala sam u šetnjama, pila sam puno vode, limunada, pravila puno voćnih salata. Medjutim u trećem tremestru odlazim kod ginekologa koji mi kaže:

- Marina, mogla bih malo da pripaziš na kilograme?! A ja u šoku, sva bitna, mislila da sam fit trudnica?!?
 

Kako tad nisam znala (prva trudnoća) jel, on mi objasni da ozbiljnije dobijanje na killaži dolazi tek u osmom i devetom mesecu trudnoća kada i beba dobila najviše kg.
E to mi je bilo budjenje jer sve do kad sam bila ok i nisam obraćala pažnju. Jednostavno, podrazumevala sam da će se to sve "samo" regulisati kad se porodim. 
Ok, uz odlučnost ( mi žene smo na čuda spremne) da ali da li će ta promena i povratak na željenu kilažu trajati 6 meseci ili godinu i 6 meseci to je bilo do mene i moje odluke.

Povela sam računa da mi zadnji obrok bude oko 20h, da se vratim zdravim slatkišima, uz punooo povrća i domaćih laganih obrok salata za obroke. 
Ta odluka mi je bila najbolja koju sam mogla da donesem.

 

Na porodjaj sam otišla sa +18kg viška.
Pošto je devojčica sikila, podrazumevalo se da sa ishranom nastavim tamo gde sam stala i gde sam sada. Da uživam u kvalitetnim i nutritivno bogatim obrocima. Posle 6 meseci (zbog carskog reza) sam se vratila vežbanju (3x nedeljno) da bih za godinu dana ušla u svoje stare farke pre trudnoće. ;)

 

Tako da, nemojte misliti, da to kod fitness instruktora ide glatko.
Svaka žena ima svoju priču i lekcije koje sama prodje kako bih porasla i naučila bolje.

 

I ti, možeš da svoju priču okreneš u svoju korist. 

 

Da, ukoliko si se ugojila u trudnoći i više nego što si želela, doneseš odluku koja će tvoj život promeniti.

Da sa pripremom zdravih obroka budeš na TI i da u tome uživaš.

Zvog svog zadovoljstva i zadovoljstva tvoje bebe.

Jer srećna i ispunjena mama odgaja srećno dete.

 

Do narednog kuckanja, šaljem ti

Zagrljaj.

M.

 


 

 

 

 

PODELITE NA:

BLOG


3-nedeljni plan ishrane pravljen po tvojoj meri i prilagodjen tebi, tvom dnevnom rasporedu i obavezama. Program podrazumeva i kontakt sa mnom, 24h dnevno, za online savetovanje i konsultacije putem Vibera. 

Naučno je dokazano da radnje koje sprovodimo 21 dan prelaze u naviku što i jeste cilj mog programa. 

Usluge

MOJ PROGRAM

CENOVNIK

RECEPTI

Vaš e-mail neće biti korišćen u druge svrhe sem za potrebe kontakta sa sajta www.marinabodyfit.com