Kako da ON zavoli drugačiju ishranu?

Draga ti,

 

 

 

dugo se nismo kuckale pa odlučih da ti na ovaj način pišem o odgovorima na pitanja koja se ponavljaju u porukama preko instagrama ili maila, kako bi što veći broj vas iste pročitao...

 

Svaka od nas, ima drugačiju priču, na koji način i kako nam je kliklo da nešto promenimo, što se tiče ishrane i odnosa prema hrani?

Da li je to bolji osećaj, više energije, manje kilograma, neki zdravstveni problem ili sve po malo, nije važno.

Važno je, da je odluka pala i da si čvrsto rešila u realizaciji iste. 

 

 

Prolaze dani, uvela si bolji, kvalitetniji doručak, nutritivno bogatu užinu i obraćaš pažnju na hidrataciju.

Promene se naziru. Dobar osećaj je dao dodatnu motivaciju. I u istom uživaš. 

Medjutim, on (partner, muž) iako ima višak kilograma i ne hrani se dobro, nije puno zainteresovan da nešto menja.

 

 

Ako sam nešto naučila, za sve ovo vreme rada, jeste da, ukoliko neko ne želi da se menja i da nešto promeni, ma mogu sekire da padaju i ti da potrošiš sate i sate uveravajući ga da je to za njegovo dobro, samo ćeš sebe namučiti, a rezultati će izostati ili će biti jako kratkog daha. 


Nijedna osoba ne može da nas promeni, dok sami ne budemo željni nečega drugog (čitaj, da nam svega bude dosta i krenemo u akciju).

Kada sam srela svog dragog, dovoljno je da vam kažem da je njegova zamisao savršene nedeljne užine bila kesa puna slanog kikirikija, čokoladica i smokija. 

Vremenom kako smo počeli da živimo zajedno, sa mojih nula iskustva u kuhinji, shvatila sam, da kada počnem da kuvam, mogu pokušati da menjam zajedničke navike i usvajam bolje.

 

 

Bez pritiska. 

Polako.

Prvi, drugi, treći, deseti obrok su prošli sa pomalo čudnim izrazima lica (blago rečeno), samo zato što nije navikao na obrok salate, punoooo povrća, zeneniša, zdravih slatkiša i grickalica.

Male postepene promene su oboma donele sjajne rezultate. On je sve više uživao u mojim obrocima, a ja postajala sve bolja u kuvanju i pripremi zdravih i ukusnih recepata.

 

 

Ukoliko imate dragog kojem je reč zdrava hrana, strani pojam, pokušajte da promenite pristup.

Vikednom uz tv, kada želi da gleda utakmicu ili slično, vi mu umesto čipsa i smokija iz radnje napravite domaći čips (imate recept na sajtu) poslužite sa kockicama mladog sira i malo preliva od maslinovog ulja i začina.

Za ručak na kašiku, uvedite jela bez teških zaprški, a za doručak uvstite pite sa punoo povrća, lagane proje i peciva sa brašnom od celog zrna.
Neka zdrave i isto tako ukusne poslastice zamene teške torte sa puno fila, šećera i margarina. 
 

 

Bez naglih promena, i bez da sve mora odmah i sad.

Dan po dan.

Navika po navika.

Samo budite istrajne.

 

I da, ono najvažnije - uživajte u procesu.

 

Budite mi dobro.

I srećno.

 

Vaša M.

 

PODELITE NA:

BLOG


3-nedeljni plan ishrane pravljen po tvojoj meri i prilagodjen tebi, tvom dnevnom rasporedu i obavezama. Program podrazumeva i kontakt sa mnom, 24h dnevno, za online savetovanje i konsultacije putem Vibera. 

Naučno je dokazano da radnje koje sprovodimo 21 dan prelaze u naviku što i jeste cilj mog programa. 

Usluge

MOJ PROGRAM

CENOVNIK

RECEPTI

Vaš e-mail neće biti korišćen u druge svrhe sem za potrebe kontakta sa sajta www.marinabodyfit.com