Kako je krenula moja promena...

U jednom delu studiranja imala sam problema sa stomakom i želudcem.

Da li je on nastao zbog moje tadašnje percepcije i sagledavanja izazova koje sam imala i sa kojima mi je bilo teško i nisam znala kako da se nosim (standardni studentski "problemi", koji su toliko bili "bitni" da ih se ni nesećam :/) ne znam i to sada nije ni bitno.


Prvo je krenula mučnina pa težina u stomaku kad god sam jela/ne jela i osećaj nadutosti posle svakog obroka. Posle par nedelja, kada sam videla da se situacija ne menja, odlazim kod lekara posle čega mi potvrdjuju da imam helicobacter pylori u želudcu. Sa prepisanim receptima (bila ih je gomila) nisam ni slutila da posle mesec dana lečenja sledi novi izazov. 

 

Izboriti se sa kandidom :/.

 


Veliki broj ljudi i dobije kandidu kad preoptereti svoj organizam sa antibioticima (ja sam ih pila dve vrste, tri nedelje zaredom :().
Kada nije do antibiotika onda je do stresa, nerviranja i pada imuniteta (što je nažalost veoma učestala pojava pogotovo sada, u ovoj "ludoj" godini) ali i zbog brze, jednolične hrane pune šećera i skroba.


Manje više ono što sam ja naučila u godinama borbe sa kandidom jeste da vodim više računa o svom imunitetu.

 

Uz antibiotike koje sam pila da zalečim bakteriju u želudcu eto dobila sam nepozvanu "prijateljicu" u crevima. Iako sam redovno pila probiotik možda se to ne bi ni desilo da je moj imunitet bio na jačim nogama :/.

Elem, šta sam ja radila.
Svi koji su imali kandidu ili je imaju, znaju za razne i neprijatne simptome koje ista može da nam DA . Mučnina, bolovi u stomaku, nadutost i sl. (neki od simproma su slični i za helicobater pylori).

Prvo sam skontala da mi mleko UOPŠTE ne prija. Sa usadjenim verovanjima iz detinjstva da je isto zdravo, da mi treba zbog kalcijuma, kostiju i slično sam se tad prvi put suočila i zagrebala površinu cele priče o ovoj namirnici.
Što bi moja drugarica rekla: Ni krave nisu to što su nekad bile. I u pravu je.
Koji procenat krava se izvodi na ispašu i koji procenat istih se hrani kvalitetno kako bi mleko koje pijemo i bilo takvo? Sada se kravama daju antibiotici koji direkno ulaze u sastav "zdrave" namirnice koju koristimo?!


Mleko sam izbacila, a sa njime i sve teške mlečne proizvode (sireve, kajmake, milerame i sl.). Akcenat sam stavila na probiotske jogurte, mlade sireve i kiselo mleko.
Od testenine sam koristila integralnu, a industrijske slatkiše zamenila homemade poslasticama od odrabranih namirnica.
 


Alkohol totalno izbacila, a takodje i belo brašno koje više od 10 godina ne koristim.
Prema svim savetima oko ishrane koje sam se trudila da ispoštujem (da se ne lažemo, bilo je tu dana kada nisam uspevala da se "izborim" sa svim pravilima i zabranama) ono što mislim da mi je jako pomoglo je jačanje imuniteta.


Svaki dan sam koristila C Vitamin, Magnezijum, pila po 2l vode, čajeva, ulje od kima i SREBRNU VODU koja mi je donela velike blagodeti i koju toplo preporučujem,
(imate po apotekama često akcije gde uz 1/2l srebrne vode dobijete, upakovano, i 300ml GRATIS, sa cenom od cc.500din po pakovanju).


Sada kada se osvrem, mislim da me je upravo ta kandida, postavila na ovaj put koji sada idem.

Mnoge promene koje sam napravila, jer sam morala, su postale deo mog sadašnjeg života.

Znam da osetim kad preteram u nečemu, kako bih se što pre vratila na put ishrane koji mi prija i uz koji se osećam dobro i poletno, što i vama od srca želim.


Jer ono što zaslužujemo sa punim pravom jeste da budemo nasmejane i zdrave.

Zagrljaj.

Vaša M.
ps. ukoliko želiš da podeliš slično iskustvo slobodno mi piši :).
 


Ako odlučiš da promeniš navike u ishrani, skineš koji kg, osećaš se moćno i puno energije - javi se. Tu sam da zajedno prodjemo taj put promene - ka boljoj i srećnijoj verziji tebe.

Moj program je pomogao desetinama žena, a verujem da će i tebi. :)

 

PODELITE NA:

BLOG


3-nedeljni plan ishrane pravljen po tvojoj meri i prilagodjen tebi, tvom dnevnom rasporedu i obavezama. Program podrazumeva i kontakt sa mnom, 24h dnevno, za online savetovanje i konsultacije putem Vibera. 

Naučno je dokazano da radnje koje sprovodimo 21 dan prelaze u naviku što i jeste cilj mog programa. 

Usluge

MOJ PROGRAM

CENOVNIK

RECEPTI

Vaš e-mail neće biti korišćen u druge svrhe sem za potrebe kontakta sa sajta www.marinabodyfit.com