Svaki uspeh počinje jednim korakom. Kako započeti trening rutinu.

Trening? Kako ti to zvuči? Na šta te asocira? Na uzdahe, bolove u mišićima, grčeve? Iskreno, jel prevrneš očima na samu tu pomisao?

Ili misliš:  Ih, lako je njoj da piše o treningu kad je u svetu fitnessa i sporta jos od srednjoškolskih dana i kad je trening i vežbanje postalo deo njenog svakodnevnog života. 
O neeee, tu ću morati opasno da te ispravim i podelim sa tobom ovu priču i izazove koje sam imala!
Jesam u svetu fitnessa i sporta već 18 godina ali nisam 18 godina ta ista srednjoškolka (iako se sa svojih 39 osećam tako) koja je krenula na taj put.
 

Kroz period od 18 goodina bila sam i studentkinja, i devojka na praksi, i zaposlena žena, i privatni preduzetnik. Lestvica se nizala. I nekako kroz ceo taj deo puta fokus je bio uglavnom na meni, a ujedno i orgovornost da svoje vreme organizujem na najbolji mogući način kako bih stigla da obavim sve svoje željene aktivnosti, medju kojima je svakako bio i sport 3-4x nedeljno. 
I veruj mi, to je bio lakši deo posla, jer stvarno ne postoji osoba koju možeš da okriviš i da kažes : "Nisam stigla na trening, nisam uspela da kod kuće odradim trbušnjake od 20 minuta."(a sad, da li se u pozadini krije to što si pre izabrala da odgledaš seriju na televiziji, da provedeš duže vreme na društvenim mrežama ili telefonu, u to ne ulazim).

Posle toga, kada sam postala i supruga, majka 2 devojčice, moja trening rutina je došla pred važan test. 
I posle prve i druge trudnoće imala sam veoma slične unutrašnje borbe.
 "Aha, šta sad? - Obaveze na sve strane, beba, sudovi, veš, peglanje, kuvanje?" – to su pitanja koja su mi se stalno vrzmala po glavi. 
 Kako sve izhendlovati a ostati vedra, nasmejana Ii raspoložena?
 

Pa VEŽBANJEM MARINA, VEŽBANJEM!!!
 

Pošto sam oba puta na porodjaju završila na carskom rezu, u dogovoru sa lekarom sa treninzima sam pauzirala 6 meseci posle porodjaja. I jesam. Šest meseci je prošlo. Polako sam izasla iz fore i sad sledi faza vraćanja u rutinu. Hm?
 

Oba puta sam se susretala sa istim mislima koje su me kao lancima držale da ništa ne radim po tom pitanju. Kada sam htela da vežbam u stanu bilo je: "Ajde Marina, uzmi bre pospremi ovaj haos (koji bi, by the way, i posle mog spremanja od sat vremena opet nastao za 5 minuta), ajde odremaj malo, ajde malo peglaj , ajde ovo, ajde ono..."Ili kada sam htela da odem u salu za vežbanje scenariji u glavi su bili sledeci: "Uf vidi ostao ti stomak od porodjaja gde ces sad sa 10kg viška bilo gde, nemaš patike prikladne za teretanu, a šta ćes tek obući, kosa ti je prljava..."

Ta buka u glavi je, moram priznati, trajala nekih mesec dana dok nisam rekla DOSTA. Kako si krenula sa trening rutinom pre 10 godina tako ces nastaviti gde si stala – JEDAN po JEDAN KORAK. 

Prvo sam počela da treniram kod kuće 2-3x nedeljno po 15 minuta, pa sam onda to vreme povećala na 35 minuta, zatim sam trenirala svaki drugi dan, bilo ujutru rano kad ustanem ili uveče u 22h. Nije mi bilo bitno. Fokus mi je bio samo da nastavim da koračam. I kako sam tu akciju sprovodila iz nedelje u nedelju moj put  - put RUTINE vežbanja se opet pojavio. Oh, kako sam samo bila srećna što smo se ponovo sreli i nastavili ruku pod ruku zajedno.
 

Probaj tako i TI.
Za prvi, drugi, treći put možda će ti biti potrebna veća volja i snaga ali VERUJ MI kada jednom udjes u taj predivni vrtlog zadovoljstva i osećaja koji dobiješ posle vežbanja, nikada nećeš hteti iz njega da izadješ.

 

Zagrljaj.
I samo napred,
M.

PODELITE NA:

BLOG


3-nedeljni plan ishrane pravljen po tvojoj meri i prilagodjen tebi, tvom dnevnom rasporedu i obavezama. Program podrazumeva i kontakt sa mnom, 24h dnevno, za online savetovanje i konsultacije putem Vibera. 

Naučno je dokazano da radnje koje sprovodimo 21 dan prelaze u naviku što i jeste cilj mog programa. 

Usluge

MOJ PROGRAM

CENOVNIK

RECEPTI

Vaš e-mail neće biti korišćen u druge svrhe sem za potrebe kontakta sa sajta www.marinabodyfit.com