Mojih top 5 namirnica ili nešto drugo

Drage moje žene,

 

 

Kako ste? Nadam se zdravo i veselo : ).

Pred vama stoji novi blog – Mojih top 5 namirnica.

 

Uzimam komp i krećem da pišem, jedan pasos, drugi...i zastanem uz misao: Marina, ovakvih članaka ima koliko hoćeš i svi su copy-paste varijate. Na sajtovima o hrani, u magazinima, na aplikacijama. Već i ptice na grani znaju da su to voće, povrće, jaja, meso, koštunjavi plodovi, začini i sl.

Čitam na netu: ’’Top 5 namirnica protiv depresije’’, ’’Top 5 namirnica za podizanje raspoloženja’’, ’’Top 5 namirnica u borbi protiv strahova’’, ’’Top 5 namirnica koje bi trebalo da jedete svaki dan’’, ’’Top 5 namirnica koje ne smete zaobići’’ i još na desetine sličnih naziva.

 

Ono što je čudno što ne postoji tekst o Top 5 namirnica ZA TEBE.

Da, za tebe. Zato ovaj blog posvećujem samo tebi. Tebi koja treba sama da napraviš svoj spisak. Tvoj spisak - tvoj život.

 

 

Okolina priča kako je mleko zdravo, kako se jedan red čokolade dnevno preporučuje, kako treba jesti crveno meso i bataliti se ’’travki’’.

 

A za koga su to priče?

 

Za mene nisu, jer ta hrana o kojoj oni pričaju MENI ne prija. Mleko mi napravi dar-mar u stomaku, čokolada mi teško padne (ko da sam ciglu pojela), a o crvenom mesu da ne pričam. I sta sad, ja to treba da jedem zato sto pišu da je zdravo i da je to tako. E nije tako, ovaj članak pišem tebi kako bi sama napravila svoj spasak namirnica  posle kojih se osećaš moćno, dobro, puna energije i elana. Namirnice koje te čine sitom ali ne i ’’teškom’’ za pokrenuti kad ih pojedeš, namirnice koje su nutruitivno bogate i hrane tvoje telo i um.

 

U programima koje radim, desi se da mi žene kažu: Marina, ja ne uživam u tikvicama, paradajizu, orasima, brusnicama i sl. Ok. Svaka od nas je posebna i sasvim je u redu da ne volimo sve iste zdrave namirnice.

 

Kako bi tvoja promena bila uživanje bitno je da hranu i količinu obroka prilagodiš sebi, a ne da se ti prilagodjavaš hrani. I veruj mi, ručkanje jeste čisto uživanje, a ne griža savesti.

 

 

Moj spisak top namirnica je beli luk, jabuka, bademi, jaja, piletina/ćuretina, limun, ananas, avokado, zeleno povrće, koštunjavi plodovi, svi obroci napravljeni na mom šporetu.

To je hrana koja mi prija.

A koji je TVOJ?

 

Zagrljaj,

Marina

PODELITE NA:

BLOG


3-nedeljni plan ishrane pravljen po tvojoj meri i prilagodjen tebi, tvom dnevnom rasporedu i obavezama. Program podrazumeva i kontakt sa mnom, 24h dnevno, za online savetovanje i konsultacije putem Vibera. 

Naučno je dokazano da radnje koje sprovodimo 21 dan prelaze u naviku što i jeste cilj mog programa. 

Usluge

MOJ PROGRAM

CENOVNIK

RECEPTI

Vaš e-mail neće biti korišćen u druge svrhe sem za potrebe kontakta sa sajta www.marinabodyfit.com