Šumska tortica

Vreme pripreme: 15ak min + indijski orasi da ostoje 2-3h u mlakoj vodi

 

 

Sastav:

 

1 sloj

200gr oraha

3 kašike kandirane brusnice

10 sirovih urmi (opranih i očišćenih)

1 kašika rogača (ko ne voli, nek preskoči)

3 kašike kokosovog ulja

Prsohvat soli

 

2 sloj

300gr bobičastog voća ( ja sam izmislala maline, kupine, borovnice i ribizle)

100gr sirovog indijskih oraha (nek odstoje potopljeni u vodi par sati pa ih dobro procediti)

2 kašike kokosovog ulja

 

3 sloj

Par kašika kokosovog brašna

 

 

Priprema:

 

Prvo sam samlela orahe (ostavila da budu malo krupniji kako bi tortica bila hrskava ;)), a zatim sam dodala brusnice, sitno iseckane oprane i očišćene sveže urme, so, 3 kašike kokosovog ulja i kašiku rogača. Sve dobro sjednila u blenderu pa prebacila u manju dublju posudu preko papira za pečenje i lepo utapkala prstima kako bi površila - debljina bila ravnomerna.

To je prvi sloj. Za drugi sloj, sam u seckanici, dobro procedjen indijski orah (koji je blago nabubrio od stajanja u vodi) pomešala sa 300gr bobičastog voća i dve kašike kokosovog ulja i sve lepo sjedinila do glatke mase koju sam prelila preko prvog sloja i od gore posula par kašika kokovog brašna. Torticu držite par sati u zamrzivaču, a pre konzumiranja je izvadite 30ak min ranije da omekša na sobnoj temperaturi.

 

 

Savet:

 

Kako bi izgledala sočno i bogato ukoliko ste u mogućnosti napravite je u manjoj posudi/kalupu/plehu. Moja posuda je bila dimenzija 23x15cm. Ako vam je blender slabiji, u par navrata, malo duže, izmiksajte smesu za drugi sloj. Što se tiče kokosovog brašna, ja sam stavila 4-5 kašika. Ko ne voli, može i bez trećeg sloja. Ukoliko planirate da torticu jedete brzo po pravljenju i 10ak min u zamrzivaču će joj dati čvrstinu.

Uživajte i javite utiske :)

PODELITE NA:

i još po neki recept


3-nedeljni plan ishrane pravljen po tvojoj meri i prilagodjen tebi, tvom dnevnom rasporedu i obavezama. Program podrazumeva i kontakt sa mnom, 24h dnevno, za online savetovanje i konsultacije putem Vibera. 

Naučno je dokazano da radnje koje sprovodimo 21 dan prelaze u naviku što i jeste cilj mog programa. 

Usluge

MOJ PROGRAM

CENOVNIK

BLOG

Vaš e-mail neće biti korišćen u druge svrhe sem za potrebe kontakta sa sajta www.marinabodyfit.com